www.osh.org.il
22.01.06


בטיחות הננוטכנולוגיה: הצורך בתחיקה חדשה

החוקים הקיימים מקשים לבקר את ההשפעות הסביבתיות וסכנות הבטיחות של הננוטכנולוגיה ויש צורך בחוקים חדשים שיעסקו בסכנות הפוטנציאליות של טכנולוגיה זו.

השבועון Information Week פרסם בימים אלה (16.01.06) מאמר המבוסס על תוצאות מחקר שנערך ע"י Woodrow Wilson International Center, המוכיח שרק מעט ידוע כיום על הסכנות הסביבתיות והבטיחותיות שעלולות להיות לננוטכנולוגיה. לדברי עורכי המחקר, יש להסדיר את הננוטכנולוגיה בחוקים מיוחדים לפני שיופצו מכשירי הננו הראשונים. "די במה שאנו יודעים על מנת להבין את הצורך בפיקוח ממשלתי מסוים למניעת פגיעה בבריאות ובבטיחות של הציבור" קובע המחקר.

בין השאר עולה מהמחקר שהחוקים הקיימים, דוגמת החוקים העוסקים בפיקוח על חומרים מסוכנים ורעלים, אינם עונים על הסכנות הנשקפות לסביבה כתוצאה מהננוטכנולוגיה. משום כך יש צורך בחוקים חדשים שיטפלו בסיכונים הנובעים מהננוטכנולוגיה, וידרשו מהיצרניות להגיש תוכנית שתבהיר שהמוצר אינו מסכן את הסביבה בצורה בלתי סבירה.

ראוי לציין שהצפי הכלכלי הגלובלי של הננוטכנולוגיה עשוי להגיע עד שנת 2015 להיקף פעילות של 1 טריליון דולר, כאשר כיום משקיעים בארה"ב בפיתוח הננוטכנולוגיה 3 מיליארד דולר בשנה.

את הכתבה של Information Week ניתן לקרוא באתר האינטרנט של העיתון בכתובת:
http://www.informationweek.com/showArticle.jhtml;jsessionid=1UJTUS34SV3VSQSNDBECKH0CJUMEKJVN?articleID=175803708


המקור:
Information Week