www.osh.org.il
13.03.06


אריזה בטיחותית למוצרי ניקוי

ועדת מומחים במכון התקנים החליטה שמוצרי ניקוי ייארזו אחרת, באריזה בטיחותית, ושריכוז המרכיב הפעיל שבתוכו לא יוכל לגרום לכוויות חמורות. זאת בהתאם לתקנים באיחוד האירופי. זאת, לאחר שהוועדה הטכנית של מכון התקנים אימצה לפני כחודש את עמדת משרד הבריאות בעניין. השלב הבא לאחר שמכון התקנים ישלים את הכנת התקן, משרד המסחר והתעשייה יאמץ את זה כתקן רשמי שיש לו שיניים בנושא אכיפה.

ילדים רבים נפגעים בכל שנה לאחר שהם שותים בטעות או נחשפים לחומרי ניקוי תמימים למראה. חלקם נפגעים באופן בינוני וקשה ונזקקים לאשפוזים ולטיפולים ארוכים. רבים חושבים שיש להרחיק את הילדים רק מאקונומיקה ומחומצות לניקוי, וכלל אינם מודעים לסכנה הטמונה בחומרים הבסיסיים (החומר הפעיל במסירי שומנים ובמנקי תנורים), שהם מסוכנים לא פחות, ונמצאים לרוב בהישג ידם של ילדים.

לפי הנתונים של המרכז הארצי למידע בהרעלות של משרד הבריאות, שממוקם במרכז הרפואי רמב"ם בחיפה, בשנת 2001 היו 467 פניות על חומרים בסיסיים, מתוכן חמש סווגו כפגיעות קשות כמו חסימת דרכי האוויר וכוויות פנימיות לאורך הוושט והקיבה. ילד אחד אפילו עבר כריתת וושט לאחר שבלע חומר מסיר שומנים. מספר הפגיעות מאקונומיקה באותה שנה היה גדול יותר- 502 דיווחים, אולם רק פגיעה אחת סווגה כקשה.

בשנת 2004 גדל מספר הפניות, ובאותה שנה התקבלו 490 דיווחים על פגיעות מחומרים בסיסיים. 48 אחוז מהנפגעים היו ילדים, ו-86 אחוז מהפגיעות אירעו בבית.

המקור:
אתר האינטרנט NRG