www.osh.org.il
08.11.2005


תאונות עבודה: השינויים בתקנות הביטוח הלאומי

בעקבות שינויים שבוצעו באחרונה בתקנות הביטוח הלאומי, בתיאום עם האוצר, עובדים שנפגעו בתאונת עבודה ונקבעה להם דרגת נכות הנמוכה מ - 9% , לא יהיו זכאים יותר לפיצויים. הגזירה הזו תיכנס לתוקף בעוד כ-5 חודשים.

כך לדוגמא, נגר שהשתכר 7,550 שקל לחודש ואיבד אצבע בתאונת עבודה היה זכאי עד היום לפיצוי חד פעמי של 12,000 ש"ח. מ-1 באפריל 2006 הוא כלל לא יהיה זכאי לפיצוי מהביטוח הלאומי. שינוי נוסף בתקנות מפחית את התקופה שבה ניתן להגיש תביעות פיצויים בגין תאונות עבודה, לשנה אחת בלבד.

לבנת פורן, מנכ"ל המרכז למימוש זכויות רפואיות, מזהירה בפגיעה בזכויותיהם של אלפי עובדים. מדובר בין השאר, במורים וגננות שזכאים כיום לקבל פיצוי בגין צרידות. נפגעים נוספים יהיו עובדים ששברו חוליה כתוצאה מנפילה או עובדים הסובלים מלקויי שמיעה או ראייה. פורן מעריכה, כי שינוי החוק יביא לכך שמדי שנה לא יוכרו על ידי הביטוח הלאומי בין 3000 ל-5000 תביעות.


המקור:
עיתון "מעריב" (יהודה שרוני)