www.osh.org.il
28.11.05


סלקום תשלם 2.1 מיליון ש"ח לאלמנת עובד שנפל מאנטנה

חברת סלקום והמבטחת שלה חברת סהר חוייבו לשלם פיצויים של יותר מ-2.1 מיליון ש"ח לאלמנה צעירה של עובד החברה שנהרג לאחר שנפל מאנטנה גבוהה.

העובד שנהרג, שהיה בן 29 במותו, הועסק בסלקום כטכנאי באתרי שידור וקליטה. בפברואר 2000 הוא נשלח לתקן תקלה באתר הרשת הסלולרית בנצרת עילית. הוא עלה לראש האנטנה, ובמהלך העבודה נפל ונהרג.

באמצעות עוה"ד נעמי לביא וארנון אפרת, טענה האלמנה כי מותו של בעלה נגרם כתוצאה מרשלנותה של סלקום. עוד נטען, כי העובד הועסק ביום האירוע במשך שעות ארוכות בעבודה פיזית קשה, במהלכה טיפס על 5 אנטנות שידור גבוהות. בסוף יום העבודה הוא נשלח לתקן תקלה בשעות החשיכה, כשבן זוגו לעבודה הוא עובד חדש ללא אישור טיפוס לאנטנות.

מפקח מטעם משרד העבודה, שבדק את התאונה, קבע בדו"ח כי התאונה יכולה היתה להימנע אילו העבודה היתה מתבצעת למחרת באור יום.

שופטת בית המשפט המחוזי בחיפה, שולמית וסרקרוג, קבעה כי יש משקל לעומס העבודה בו נשא העובד ביום התאונה ולהיותו מלווה בעובד שהיה חניך. כן קבעה כי במועד התאונה לא היה בסלקום ממונה בטיחות, וזה מונה רק כחודשיים לאחר התאונה. זאת, למרות שעל פי תקנות משרד העבודה כל מקום עבודה המונה 50 עובדים או יותר חייב להחזיק ממונה בטיחות.

בפסק דינה קבעה השופטת גם כי במועד האירוע ובניגוד לנהלים לא תודרך העובד לקראת סיכוני העבודה בשעת החשכה ולא סופקו לו אמצעי תאורה. כמו כן איש ממנהלי סלקום והממונים על העובד לא הורה להפסיק את העבודה עם רדת החשכה, או להפסיקה זמנית עד לאספקת אמצעי תאורה.

השופטת קבעה כי סלקום אחראית בגין מחדלי מנהליה שנהגו ברשלנות כשאפשרו לעובד להמשיך לעבוד בשעת חשכה מבלי לספק לו אמצעים מתאימים וזאת גם לאחר יום עבודה עמוס.

בית משפט קבע לתובעת פיצויים בסך של יותר מ-2.1 מיליון ש"ח בצרוף שכר טרחת עו"ד והוצאות משפט. הנתבעים יוצגו על ידי עו"ד אהוד שטיין.

יצוין, כי למרות שהתאונה ארעה לפני כ-6 שנים, משטרת ישראל טרם סיימה את החקירה והמעורבים בתאונה לא הועמדו לדין.


המקור:
Ynet: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3175649,00.html