מאת: מדור ידע וחדשנות המוס"ל
תאריך:06/03/2025
על פי סקר שערכה חברת JustCulture בארה"ב, נשים, ובייחוד נשים שאינן לבנות, נענשות על טעויותיהם בעבודה יותר מאשר עמיתיהן הגברים ותופעה זו חוצה תעשיות. אולם, תנועות חברתיות העוסקות בקידום שוויון הנשים בתעסוקה מתמקדות בעיקר בנושא צמצום פערי השכר של הנשים בתעסוקה, בעוד נושא האפליה לרעה בענישת העובדות נותר ללא מענה, עקב מודעות נמוכה לנושא.
היחס כלפי נשים העובדות כיועצות השקעה בשוק ההון ושוגות בהכוונת לקוחותיהן גרוע בהשוואה ליועצי השקעה גברים השוגים שגיאות דומות , אשר מתקבלות בסלחנות ובהבנה. הסבירות לפיטורי נשים עקב התנהגות בלתי הולמת בעבודה גבוהה ב-20% מהסבירות לפיטורי גברים השוגים בטעויות דומות, וכן נשים שפוטרו מאותגרות במציאת מקום תעסוקה אחר יותר מגברים שפוטרו. הסיכוי שלהן למצוא עבודה חדשה קטן ב-30% מזה של הגברים.
הקיפוח והאי-שוויון של נשים ניכרים גם בענף הבריאות בארה"ב. מחקרים מצביעים על כך שניתוח המסתיים במוות של מטופל שנותח על ידי רופאה מנתחת מוביל לירידה דרמטית של 34% בשיעור הפניות הבאות לטיפול אצל אותה הרופאה, דבר שלא קורה לרופא, גבר מנתח, ויותר מזה, למקרה מצער כזה שחווה רופאה אחת יש השלכות שליליות על שיעור ההפניות לכלל הנשים המנתחות. כמו כן, נשים שאינן לבנות המועסקות בענף הבריאות פגיעות ב-17% יותר מגברים לבנים וב-11% יותר מנשים לבנות.
יצירת סביבת עבודה, שבה כל העובדים יכולים ללמוד מהטעויות שלהם ללא חשש מעונש שאינו שוויוני, אינו רק עניין אתי הכרחי, אלא גם עניין אסטרטגי-ארגוני. ההתחייבות שלנו לשוויון אמתי בתעסוקה, צריכה להתבטא לא רק במתן הזדמנויות תעסוקה שוות, אלא גם בענישה שוויונית. הפוטנציאל המלא של כוח העבודה בארגונים יכול להתממש רק כאשר הוגנות ותמיכה מחליפים הטיה ופעולה לא שוויוניות.
מקור:
דף / מידע זה הוכן לפרסום על ידי יפעת זר