www.osh.org.il
17.12.06


ממציא הפל-קל ומהנדסי ורסאי גרמו מוות ברשלנות

בית המשפט המחוזי בירושלים הרשיע הבוקר את ממציא שיטת הפל-קל, המהנדס אלי רון, בגרימת מוות ברשלנות ולא בעבירת ההריגה שייחסה לו הפרקליטות בכתב האישום שהוגש נגדו בעקבות אסון ורסאי בו נהרגו 23 בני אדם ונפצעו 356. עונשה המירבי של עבירת גרימת המוות ברשלנות הינו 3 שנות מאסר בלבד.

באשר להרשעתו של המהנדס אלי רון, בית המשפט קבע כי אדם סביר, במקומו של רון, יכול וצריך היה להיות מודע לפגמים ולסיכון שבשיטת הפל-קל. רון היה מודע לכך שהשיטה אינה תקנית, אולם נקבע שהוא האמין בטיבה, ולכן הואשם ברשלנות בלבד.

מלבד רון הורשעו גם אורי פסח, שמעון קאופמן ודן שפר, שהיו מעורבים בפרשה, בגרימת מוות ברשלנות.

אורי פסח, שעבד עם אלי רון בשיווק ותכנון תקרות הפל-קל, כולל התקרה בבניין אולם ורסאי, הואשם בכך שלא הקפיד על תכנון וביצוע מדדים העונים על כללי הבטיחות הבסיסיים.

דן שפר ושמעון קאופמן, שהיו מהנדסי השלד של הבניין בו נמצא אולם ורסאי, הואשמו בכך שהכינו את תוכניות השלד ואישרו את תכנון תקרות הבניין כתקרת פל-קל, מבלי שהבטיחו שתקרות הבניין עומדות בדרישות הבטיחות הבסיסיות והמוכרות ובדרישות התקן הישראלי. שפר וקאופמן הואשמו גם באחריות לטעויות הביצוע, טעויות שהיו בין הגורמים הישירים להתמוטטות הבניין.

יעקב אדיב, היזם והקבלן של אולם ורסאי זוכה מהעבירות שיוחסו לו לאחר שהשופט קבע כי לא נמצא קשר סיבתי בין רשלנותו לאסון שקרה, על אף שנקבע כי פעל ברשלנות.

בית המשפט קבע כי שיטת ה"פל-קל" אינה תקנית ומהווה שיטת בנייה מסוכנת.

"אכן בניינים רבים שנבנו בשיטה זו לא התמוטטו, אולם טיבה ומסוכנותה של שיטת בנייה אמורים להיבחן במצבים קיצוניים, ובמקרה של בניין אולמי ורסאי חלו נסיבות קיצוניות שהובילו לכשל בשל שיטת פל-קל", נכתב בהכרעת הדין. "יציקת תקרות בשיטת פל-קל אינה מתאימה לתקן הישראלי, ואף אינה הולמת תקנים מוכרים אחרים".


המקור:
לקט מאתרי חדשות
ynet , nrg , nfc.