| ||||
| ||||
הפתרונות המוצעים להתמודדות עם סיכונים בעבודות חיתוך במטבחים כוללים את המרכיבים הבאים: - אמצעים הנדסיים- ארגון בטיחותי/ארגונומי של תחנות העבודה, שיטות העבודה וכלי העבודה. - פיקוח על תהליכי העבודה, כגון טכניקות חיתוך מתאימות , הדרכת עובדים חדשים, פיקוח על שינויים בציוד וביצוע התאמות בהתאם בשיטות עבודה ובהדרכות. - ציוד מגן אישי, לפי דרישות תקנות הבטיחות בעבודה (ציוד מגן אישי), השתנ"ז, 1997, ראה בתוספת לתקנה: כפפות מתאימות לפי סעיף 6.2; נעלי או מגפי בטיחות לפי סעיף 7.25; סינרים להגנה מפני פגיעות מכניות; בעת ניקוי וחיתוך עצמות; עבודה עם סכין שמצריכה תנועה של הסכין כלפי הגוף - סעיפים 10.9-10.10. - דרישות התקנים לציוד מגן אישי- הציוד שמסופק לעובדים צריך לעמוד בדרישות התקנים הרלבנטיים כמו: א. ת"י 2423 - סינר מגן לשימוש עם סכיני יד ב. ת"י 5131 חלק 1 - ביגוד מגן- כפפות ומגיני זרוע להגנה מפני חתכים ודקירות של סכיני יד: כפפות חוליות ומגיני זרוע. ג. ת"י 5131 חלק 2 - ביגוד מגן- כפפות ומגיני זרוע להגנה מפני חתכים ודקירות של סכיני יד: כפפות ומגיני זרוע עשויים מחומרים שאינם חוליות. ד. ת"י 1112 על חלקיו - נעלי בטיחות ה. ת"י 171- מנעלים לשימוש מקצועי-קביעת ההתנגדות להחלקה ו. ת"י 727 - מגפי בטיחות מגומי עם כיפות מגן ז. מפרט 121 - ציוד מגן אישי לעבודה כפפות וכסיות מגן דרישות כלליות. ח. מפרט 121 חלק 1 - ציוד מגן אישי לעבודה : כפפות לעבודות בגופים חדים - הנהגת אמצעים מנהליים כולל האטת קצב העבודה , הקטנה של משך ותדירות של התנועות. א. רוטציה של עובדים בין תפקידים לשם מניעה של שיגרה מוגזמת בעבודה. ב. להלן מידע בנושא בטיחות בשימוש בסכיני מטבח מתוך אתרים שפרטיהם מובאים בהמשך. http://www.thecookinginn.com/ksafetyb.html Site description: The Cooking inn: a better way cooking site Knife Safety Here are some tricks that will help you keep from being hurt when you work with your kitchen knives and the other sharp edges around the kitchen..
http://www.lifeessentialsbyzee.com/zee/safety/zLifeE_safety_fmpshm_022.html Life Essentials Site Safety with Kitchen Knives ידידו הטוב ביותר שלו הטבח וכלי עבודה החשוב ביותר היא סכין חדה
השתמש בסכין חדה. סכין טובה צריכה להיות כבדה מעט וקפיצית, שאינה מתקהה במהירות ושומרת על חדותה לאורך זמן. לצורך חיתוך דברי מזון, השתמש תמיד בלוח-חיתוך שמתחתיו מונחת מגבת מטבח . הלוח ימנע החלקת הסכין בעת ביצוע עבודות מטבח . הכר את סכינך. קצה הלהב הוא החלק העדין ביותר במכשיר . החלק האמצעי מיועד בעיקר לחיתוך
מזון רך (פטריות), החלק הקדמי
והאחורי - מזון קשה (צנון).
הגן על אצבעותיך חדד את סכינך
כלים רבים נגישים וקלים להשגה כמו למשל מוטות ואבני
השחזה יאפשרו לך לשמור על חדותם של סכיני
מטבח. מוטות השחזה לסכיני מטבח אמורים
לשמש להשחזה מהירה . במידה והנך משתמש באבני השחזה מקם את האבן בזהירות על הדלפק , השתמש בשתי
הידיים להחזקת הסכין בעדינות כנגד האבן
המשחזת. שמור את אבני המשחזת כשהם משוחים
בשמני מאכל. שמנים מסוג אחר עלולים להרוס את אבן ההשחזה. כאשר משתמשים במשחזת חשמל ידני יש להקפיד להוראות הפעלה של היצרן. - אחסן את הסכינים במתקן (מגירה) המיועד לכך
ובנפרד מכלים האחרים. אי הקפדה על כלל זה עלולה לגררם לפציעות וחתכים. - לעולם אין לנסות לתפוס
סכין נופלת. צעד, צעד אחד אחורה והנח לה ליפול. - לעולם אין לחתוך דבר מה הנמצא בידיך, במקום
זאת הנח זאת על לוח החיתוך. - השימוש בסכין מיועד לפעולות מוגדרות : אין להשתמש לפתיחת צנצנות,
פקקי בקבוקים, חיתוך חוטים , עצמות , מתכת או נייר. - הקפד על ניקיון הסכינים : סכיני פלדה יש לרחוץ
ולייבש ללא דיחוי למניעת חלודה. לעולם אין להשרות סכינים במים. אין לייבש סכינים
במדיח כלים , יש לרחוץ אותם ידנית אחרת הידיות יחלשו בהדרגה וחוד הסכין תקהה. - בחר את הסכין המתאימה לעבודה שנדרשת. - התמקד בעבודה. חשוב על מה שאתה עושה כאשר אתה אוחז בסכין ובצע את פעולת החיתוך
הרחק
מהגוף כלפי חוץ. -
הסכין הבטוחה ביותר היא סכין חדה. סכין חדה
מקנה לך שליטה והנך יכול לחתוך בקלות דרך המזון.
(27211) |