כניסה הרשמה צור קשר

האם ניתן להשתמש בטרקטור שופל-יעה אופני ככלי הרמה?

 

משיב: יעקב מאירסון   |  מס’ תשובה 62271  |  15/08/2016

 

1. לפי תקנות התעבורה, התשכ"א-1961, הגדרת "טרקטור" היא כדלהלן: "טרקטור" –  רכב מנועי המיועד לפי מבנהו לגרירה ולביצוע עבודות, שצוין ברישיון הרכב כטרקטור.

2. עבור טרקטור (שופל), ככל ציוד מכאני הנדסי אחר, היצרן מגדיר בהוראות התפעול את אופן השימוש בציוד ואת סוגי העבודות שאפשר לבצע באמצעותו - כלומר השימוש בטרקטור יעשה על פי יעודו המקורי.

3. אין להשתמש ביעה (כף) להרמה. כמו כן, אין להרים עובד ביעה של שופל!

עם זאת, הרמת אדם באמצעות השופל תתאפשר במידה שתיקבל היתר בכתב של יצרן הכלי להחלפת היעה במזלג (כמו במלגזה), שעליו ניתן להרכיב סל להרמת אדם.  
במקרה הזה, יהיה צורך להוסיף ברישיון הכלי את הגדרתו כ"מלגזה". באופן כללי, בחיבור התקני ההרמה לציוד מכאני הנדסי יש לזכור כי מערכת הידראולית המשמשת את יעה הטרקטור שונה ממערכת הידראולית של מכונת הרמה. מכאן, שהיצרן חייב להתיר ולציין בכתב, שניתן להפעיל את הציוד ככלי הרמה. על פי תקנות התעבורה-1961, המפעיל נדרש להוציא היתר להפעלת מלגזה.

4. הגדרת הציוד על ידי היצרן ככלי (מכונה) הרמה, מחייבת בדיקתו באמצעות בודק מוסמך וציון ממצאי הבדיקה בתסקיר.

5. מכונה ניידת – היתר הפעלה על פי תקנה 39(א)ט, שנכנסה לתוקף מיום 22.6.2010, חייב הנוהג במכונה ניידת מכל סוג שהוא (גם שופל) בהיתר מיוחד הרשום ברישיון הנהיגה שבו הוא מחזיק (בדומה למלגזה).

להלן נוסח התקנה 39(א)ט: "לא ינהג אדם מכונה ניידת אופנית אלא אם כן קיבל הדרכה לפי תכנית שאישרה רשות הרישוי ומאת גוף שאישרה לכך, וניתן לו היתר מאת רשות הרישוי לנהוג מכונה ניידת כאמור".

 

שלח להדפסה כתוב תגובה

 

לחדשה זו התפרסמו 0 תגובות לפתיחת כל התגובות

כתוב תגובה סגור תגובה

שם: תוכן
כותרת
כתוב תגובה