כניסה הרשמה צור קשר

איזו הדרכה צריכה להינתן למפעיל מלגזת אדם הולך ועל ידי מי?

 

משיב: יעקב מאירסון   |  מס’ תשובה 61901  |  18/04/2016

 

כללי
א. מלגזות מסוג "מפעיל הולך" משתייכות לקבוצת מכונות הנקראת "מכונה ניידת רגלית". על פי ההגדרה "מכונה ניידת רגלית" - מכונה ניידת שהתקיימו בה שני אלה:

(1)    מכוונת בידי אדם האוחז בה;
(2)    אינה מיועדת, על פי המבנה שלה, להסעת נהג או נוסעים על גביה;


רישיון נהיגה: ע"פ ק"ת 6424 (27.9.2005) לתקנות התעבורה, התשכ"א-1961, (תיקון מס' 15), התשס"ה-,2005 נקבע כי: הנוהג במכונה ניידת רגלית פטור מחובת רישיון נהיגה. עם זאת יש לשים לב, שקיים סוג של "מלגזה מפעיל הולך", הניתנת להפעלה גם ע"י אדם, שרוכב עליה בישיבה או עמידה. להפעלת תת סוג של המלגזות הנ"ל ללא התורן, יש צורך ברישיון נהיגה סוג 1. תת סוג עם תורן הרמה מצריך בנוסף לכך גם היתר להפעלת מלגזה ובדיקת בודק מוסמך.

ב. מפעיל "מכונה ניידת רגלית" שעונה להגדרות של תקנות התעבורה:

1.  חייב להיות בקיא בהפעלתה (תקנה 25).
2.  חייב להיות בעל מינוי להפעלת מכונת הרמה כמפורט בתקנה 18 ל"תקנות הבטיחות בעבודה (עגורנאים מפעילי מכונות הרמה אחרות ואתתים), התשנ"ג-1992".
3.  חייב בביטוח (תקנה 280(ג)(3).

הדרכת מלגזנים- נוהלי בטיחות 

הפעלת המלגזות הנ"ל תיעשה בהתאם להוראות ההפעלה של יצרן הכלים.

בנוסף לכך מפעילי המלגזות יקבלו הדרכה בדבר הסיכונים הפוטנציאליים, אליהם יחשפו במהלך ביצוע העבודה. נושא הדרכת עובדים מפורט ב"תקנות ארגון הפיקוח על העבודה (מסירת מידע והדרכת עובדים), התשנ"ט 1999" , תקנה מס' 3, כדלקמן:

3.   הדרכת עובדים 
(א) מחזיק במקום עבודה יקיים הדרכה בדבר מניעת סיכונים והגנה מפניהם (להלן - הדרכה), באמצעות בעל מקצוע מתאים ויוודא שכל עובד הבין את הסיכונים והוא בקיא דיו בנושאי ההדרכה, בהתאם לתפקידו ולסיכונים שלהם הוא חשוף; מחזיק במקום עבודה יחזור ויקיים הדרכה כאמור בהתאם לצורכי העובדים ולפחות אחת לשנה. 
(ב) מחזיק במקום עבודה ינקוט אמצעים כדי לוודא שההדרכה שניתנה לעובדים הובנה על ידם כראוי וכי הם פועלים
 על פיה. 
(ג) הדרכה למנהלי עבודה ולעובדי תחזוקה תינתן באמצעות המוסד לבטיחות ולגיהות או מוסד או אדם אחר שאישר לכך מפקח עבודה ראשי. 


מדובר בהדרכת העובדים הנוגעת למניעת סיכונים בעבודה, שצריכה להתבצע על ידי בעל מקצוע מתאים. כמו כן על מעביר ההדרכה לוודא שהמודרך הבין את החומר ובקיא בנושאים שהוזכרו, כלומר על ההדרכה להינתן באופן מקצועי ע"י גורם מתאים שמכיר את הסיכונים מחד ומכיר את שיטות ההדרכה בהעברת החומר מאידך. ההדרכה צריכה לכלול נוהלי בטיחות כלליים ומפעליים וכן כללי בטיחות ספציפיים לעבודה במלגזה. 

על מפעיל מלגזה לקבל הדרכה מתאימה להפעלתה, שתהיה (כמו תחזוקתה) ע"פ הוראות היצרן. דבר ביצוע ההדרכה יצוין בטופס, כאשר המודרך יאשר את ביצוע ההדרכה בחתימתו.

מעביר הדרכת ריענון שנתית יכול להיות: מנהל מחלקת שינוע או ממונה על הבטיחות בעבודה או קצין בטיחות בתעבורה העונים לדרישות כדלהלן:

 
  • הוא בעל ניסיון באותו מפעל כמפעיל מלגזה;
  • הוא בעל רישיון להפעלת מלגזה;
  • לא ידוע על היסטוריית עבירות/תאונות בעבודה של אותו אדם, אגב הפעלת מלגזה;
  • האדם בעל כישורים בהדרכת עובדים אחרים.
 
 
 
 
 
 

 

שלח להדפסה כתוב תגובה

 

לחדשה זו התפרסמו 0 תגובות לפתיחת כל התגובות

כתוב תגובה סגור תגובה

שם: תוכן
כותרת
כתוב תגובה