מאת: ד"ר מיקי וינקלר, ראש מינהל הנדסת בטיחות, המוסד לבטיחות ולגיהות
תאריך:20/10/2020
המוסד לבטיחות ולגיהות פועל לקידום תרבות הבטיחות והבריאות התעסוקתית במקומות העבודה, ובעת הזו מרחיב את פעילותו בתחום הבריאות התעסוקתית, כדי לסייע במניעת התפשטות נגיף קורונה. להלן מספר דגשים:
הדרכה
יש להדריך את העובדים על חשיבות העמידה בהנחיות תקנות "התו הסגול להעסקת עובדים", בהתאם למסמך ההנחיות, כפי שהופץ על ידי משרד הכלכלה, לרבות הצורך להישאר בבתים אם הם חשים באחד מתסמיני קורונה, בין השאר, שיעול, קושי בנשימה או חום גוף העולה על 38 מעלות צלזיוס.
הסברה ומסירת מידע
התנהגות עובדים
- חובה לעטות מסכת פנים (למעט כאשר העובד נמצא לבדו בתחנת העבודה), לשמור על ההיגיינה, להרבות בשטיפת ידיים במים וסבון ולהימנע ממגע באזורי הפה, האף והעיניים.
- יש להקפיד, במידת האפשר, על שמירת מרחק של לפחות 2 מטרים בין עובד לעובד.
- הגבלת מספר העובדים שישהו בחדר בו-זמנית, עד שני עובדים בחדר שגודלו עד 20 מ"ר, עד חמישה עובדים בחדר שגודלו מעל 20 מ"ר. כמו כן, ניתן להגדיל את מספר העובדים בכל חדר, אם בין עובד לעובד מחיצה שנועדה למנוע העברת רסס מאדם לאדם.
- בעבודת משמרות יש לשבץ, ככל האפשר, את אותה קבוצת עובדים יחד באותה משמרת.
- מומלץ למזער את המגע בין העובדים לבין ספקי שירות, שקיימת סבירות כי הם פועלים במספר מקומות עבודה שונים במהלך היום.
- לוודא שאין התקהלות של עובדים, לרבות במנוחה ובעת הפסקות האוכל.
היגיינה
- מומלץ להקצות לכל עובד ציוד אישי קבוע. אם הדבר לא מתאפשר, יש לוודא חיטוי על בסיס אלכוהול (לפחות 70%), של ציוד וכלי עבודה שבשימוש מספר עובדים.
- יש לוודא חיטוי על בסיס אלכוהול (לפחות 70%), של תחנות העבודה, אזורי רווחה ושירותים, ידיות דלתות, ברזים, לחצני הפעלה, מפסקים וכד'.
- יש להנחות את העובדים להשתעל ולהתעטש לכיוון המרפק או לתוך טישו.
- יש לוודא הימצאות פחי אשפה להשלכת ציוד מיגון אישי מתכלה, בין השאר, מסכות וכפפות חד-פעמיות.
דיווח
יש לעודד את העובדים לדווח על כל אירוע חריג או בעת חשש לבטיחות ולבריאות, שלהם ושל העובדים בסביבתם.
*הדגשים במסמך זה הינם בנוסף להוראות כל דין ולהנחיות בטיחות ובריאות תעסוקתית בזמן שגרה.
מידע נוסף ניתן למצוא במדור קורונה באתר המוסד לבטיחות ולגיהות בכתובת https://www.osh.org.il