כניסה הרשמה צור קשר

מאת: מדור ידע וחדשנות המוס"ל

תאריך:02/04/2024


במחקר שנערך ע"י אוניברסיטת פנסילבניה ואוניברסיטת פלורידה קובצו כל מקרי הפציעות החמורות שנגרמו כתוצאה משינוע אריזות בתעשיית המזון והמשקאות ושדווחו ל-OSHA בין שנת 2015 לבין שנת 2020. מתוך 1,084 מקרים שדווחו, 272 (25.1%) הגיעו מעובדי סיטונאות, 191 (17.6%) הגיעו מעובדי אחסון ומלאי ו-176 (16.2%) הגיעו מעובדי מכולת.

החוקרים מצאו כי עובדי רשתות לשיווק מזון בארה"ב נמצאים בסיכון גבוה לפציעות חמורות בעת ביצוע פעולות שינוע והעברת מוצרים בתוך ובין מפעלים, ההכרחיות בתעשיית המזון. הפעולות הללו יכולות להוביל לפציעות חמורות, במיוחד במקרים בהם העובדים מרימים, מסדרים ועורמים ערמות של אריזות מזון באופן ידני על גבי משטחים, או במקרים שאין משתמשים באמצעי שינוע, כמו מלגזות, להובלות מוצרים.

יתר על כן, במהלך 2019 ו-2020 נרשמה קפיצה משמעותית בכמות המקרים בהשוואה לשנים המוקדמות של המחקר, והחוקרים תהו אם למגפת הקורונה הייתה השפעה על כך.

ממצאים נוספים מהמחקר:

 
  • תאונות תחבורה היו האירועים המדווחים ביותר (60% מכלל המקרים).
  • שברים היו כ-48.7% מכלל הפציעות.
  • במרבית הפציעות נדרש טיפול בבית חולים (91.6%).
  • ב-55% מהפציעות נפגעו העובדים בגפיים התחתונות.

מקורות:
דף / מידע זה הוכן לפרסום על ידי שחר אביגדורי

לקריאת ידיעות נוספות מהעולם לחץ כאן >>

 

שלח להדפסה