מאת: מדור ידע וחדשנות המוס"ל
תאריך:02/09/2024
מגוון רחב של מחלות זיהומיות הן בעלות השפעות פוטנציאליות על הבריאות, הבטיחות והרווחה של עובדים ושל בעלי ענין רלוונטיים אחרים, הבאים במגע עם העובדים, כגון, לקוחות, ציבור, ספקים, עובדים מארגונים אחרים, בני משפחה ואנשי קשר אישיים אחרים. ישנן מחלות זיהומיות שאינן מדבקות ומדביקות רק את הפרט שחולה במחלה, ובדרך כלל, אינן מועברות מאדם לאדם, למשל, לגיונלוס או מלריה, בעוד שמחלות אחרות מדבקות ובעלות פוטנציאל להתפשט מפרט בודד ולהדביק אחרים, למשל, שפעת, COVID-19, אבעבועות שחורות, הפטיטיס, סלמונלוזיס, שחפת, אבולה ו-HIV/AIDS, עד לכדי התפשטות מגיפה של המחלה. השפעת המחלה וחומרתה יכולות להשתנות מאדם לאדם בהתאם למצב הבריאותי הבסיסי של האדם, כגון, אסטמה, סוכרת, השמנת יתר, חוזק מערכת החיסון, ולגורמים כמו גיל, מין ומצב סוציו-אקונומי.
בינואר 2024 פורסם התקן ISO 45006:2023: Occupational health and safety management - Guidelines for organizations on preventing, controlling and managing infectious diseases, המספק לארגוני עבודה הנחיות למניעה או להפחתה של חשיפה והעברת גורמים מדבקים ולניהול הסיכונים הקשורים למחלות זיהומיות. התקן מבוסס על העיקרון שאין לדרוש מעובדים לעבוד במסגרות הנעדרות אמצעים למניעה ולבקרת מחלות זיהומיות. ההנחיות בתקן הן כלליות וישימות לכל ארגוני העבודה, ללא קשר לאופי הארגון, מתן השירות בו, גודלו או מורכבותו. ארגונים המיישמים את תקן ISO 45001 יכולים להיעזר בתקן החדש, ISO 45006 , כמסמך משלים, לצורך שיפור ניהול בריאות העובדים בהם.
התקן אינו מספק הדרכה מקיפה למוסדות שבהם קיים פוטנציאל מובנה לחשיפה למחלות זיהומיות, כגון, בתי חולים ומעבדות רפואיות או ביולוגיות. מסגרות עבודה אלו מחויבות, על פי רגולציה וחקיקה ייעודיות ליישם נוהלי בקרת זיהומים להגנת העובדים בהן.
מקור:
דף / מידע זה הוכן לפרסום על ידי יפעת זר