כניסה הרשמה צור קשר

תשובת השבוע

האם ביגוד/אפוד זוהר חייב לעמוד בתקן הישראלי?

 

משיב: דוד זיו   |  מס’ תשובה 30332  |  02/11/2026

 

א. חובת השימוש בביגוד בעל נראות גבוהה (אפוד זוהר) הנה בהתאם ל- תקנות הבטיחות בעבודה (ציוד-מגן אישי), התשנ"ז-1997.
 
פירוט  הדרישה  לשימוש בביגוד מחזיר אור מוגדרת: בתוספת לתקנה מס' 3, סעיף 13 של התקנות לעייל.    

 
מעבר למופיע בתקנות במידה ועל סמך סקר סיכונים אם באתר קיימת סכנה להיפגעות עובדים, אזי קיימת חובה להשתמש באפוד זוהר.
 
ב. בתקנות הנ"ל בתקנה 6 טיב הציוד והתאמתו, קיימת הדרישה שהציוד יהיה לפי תקן ישראלי באם קיים כלהלן:
 
6. טיב הציוד והתאמתו 
      (א) ציוד מגן אישי יהיה באיכות נאותה, חזק ועמיד ובעל מבנה ותכונות למתן הגנה נאותה מפני הסיכונים שאותם הוא בא למנוע. 
      (ב) ציוד מגן אישי יתאים לתקן הישראלי הנוגע לו, ואם אין לגביו תקן ישראלי - לאחד התקנים EN, DIN, ISO, ANSI או תקן אחר, באישורו של מפקח העבודה הראשי; לענין זה - 
           "תקן ISO" - תקן של הארגון הבינלאומי לתקינה International Standard Office; 
           "תקן DIN" - תקן של Deutsche Industrie Norma; 
           "תקן EN" - הנחיית תקינה של השוק האירופי המשותף; 
           "תקן ANSI" - תקן של American National Standard Institute 
         תקנים אלה נמצאים לעיון הציבור במרכז המידע של המוסד לבטיחות ולגיהות ובספריית מכון התקנים הישראלי. 
    (ג) ציוד מגן אישי יותאם, לפי תפקידו וצורתו, לאיבר הגוף של העובד שעליו הוא נועד להגן, וכן לסיכון שאותו הוא נועד למנוע.
 
ג. התקן הישראלי הקיים הנו - ת"י 1258  חלק 4:  ביגוד מגן - ביגוד אזהרה בעל נראות גבוהה, התקן הנו רשמי  - חובה.
 
אי לכך במידה ונדרש ללבוש בביגוד אזהרה בהתאם לדרישות התחיקה, אזי  הביגוד (אפוד זוהר)  חייב להיות בהתאם לתקן הישראלי.

 

שלח להדפסה כתוב תגובה

 

לחדשה זו התפרסמו 0 תגובות לפתיחת כל התגובות

כתוב תגובה סגור תגובה

שם: תוכן
כותרת
כתוב תגובה