כניסה הרשמה צור קשר

מהן ההסמכות הנדרשות ממפעיל "מכבשון" מסוג "אדם הולך"?

 

משיב: יעקב מאירסון   |  מס’ תשובה 62265  |  26/12/2016

 

המכבשון משתייך לקבוצה הנקראת "מכונה ניידת רגלית". על פי ההגדרה, "מכונה ניידת רגלית" היא מכונה ניידת שהתקיימו בה שני אלה:

(1)    מכוונת בידי אדם האוחז בה;
(2)    אינה מיועדת, על פי המבנה שלה, להסעת נהג או נוסעים על גבה;



דרישות תחיקתיות כלפי המפעיל – מינוי מפעיל

הדרכת המפעיל - מקובל שתינתן על ידי גורם רשמי של היצרן או ספק הכלי. ההדרכה תהיה לפי הנחיות היצרן המהוות חלק מהוראות ההפעלה והבטיחות, האמרות להיות מצורפות על פי "תקנות הבטיחות בעבודה (מכירה והשכרה של מכונות, מתקנים וציוד), תשס"א-2001. תקנה 3, צירוף הוראות הפעלה, אחזקה ובטיחות". 


הדרכת בטיחות

הדרכות בטיחות בעבודה לכלל העובדים (כולל מפעיל המכבשון), יינתנו כדרישה של "תקנות ארגון הפיקוח על העבודה (מסירת מידע והדרכת עובדים) התשנ"ט-1999".

תקנה 7: תמצית מידע בכתב 

7.  (א) מחזיק במקום עבודה ימסור לעובד במקום העבודה, לכל המאוחר ביום תחילת עבודתו, תמצית בכתב של מידע בדבר סיכונים בעבודה שבה הוא מועסק, או הקיימים במקום העבודה או בכל מקום אחר שבו הוא עלול להיחשף אליהם עקב ביצוע תפקידו.

תקנה 10: איסורים

10.  (א) לא יועסק עובד במקום עבודה אלא אם כן ניתנה לו הדרכה כאמור בתקנות אלה וסופקו לו אמצעי המיגון הנדרשים.  יש לעגן את הדרכת העובדים בהוראות/ נוהלי עבודה פנימיים של המקום.

ההדרכה צריכה לכלול נוהלי בטיחות מפעליים, וכן, כללי בטיחות ספציפיים, הקשורים לאפיוני העבודה של מפעיל המכבשון. דבר ביצוע ההדרכה יצוין בטופס, כאשר המודרך יאשר זאת בחתימתו.
לטופס

מידע נוסף:
 
רישיון נהיגה: ע"פ ק"ת 6424 (27.9.2005) לתקנות התעבורה, התשכ"א-1961, (תיקון מס' 15) התשס"ה-2005, נקבע כי: הנוהג במכונה ניידת רגלית פטור מחובת רישיון נהיגה. עם זאת, יש לשים לב שקיים סוג של "מכבשון", הניתן להפעלה גם בידי אדם, שרוכב עליו בישיבה או בעמידה. להפעלת תת-סוג של המכבשון הנ"ל יש צורך ברישיון נהיגה מסוג 1.

 

שלח להדפסה כתוב תגובה

 

לחדשה זו התפרסמו 0 תגובות לפתיחת כל התגובות

כתוב תגובה סגור תגובה

שם: תוכן
כותרת
כתוב תגובה