האם סירי בישול בקיטור מוגדרים קולטי קיטור?
משיב: יעקב מאירסון | מס’ תשובה 52847 | 12/08/2012
על מנת שסיר הבישול ייחשב כקולט קיטור עליו לענות להגדרה בחוק של "קולט קיטור", וזאת עפ"י פקודת הבטיחות בעבודה [נוסח חדש], תש"ל 1970 להלן מתוך פרק א: הגדרות "קולט-קיטור" -
"מכל או מיתקן המשמש להכיל קיטור בלחץ גדול מלחץ אטמוספרי, למעט דוד-קיטור, מכל-קיטור, צינור או נחשון לקיטור וחלק ממניע ראשי;"
קיימים דגמים שונים של מערכות לבישול מזון. כדי לקבוע באם סיר מסוים מחויב בבדיקת בודק מוסמך, יהיה צורך בבחינתו מקרוב. במקרה זה יהיה צורך לפנות לבודק מוסמך, שלאחר בחינת הסיר יחווה את דעתו בהתאם.
בדיקות - קולט קיטור. להלן מתוך "פקודת הבטיחות בעבודה" סימן י"א: קולטי קיטור סעיף 110 -בדיקה:
"קולט קיטור על כל אבזריו ייבדק ביסודיות על ידי בודק דוודים מוסמך, במידה שמבנהו של הקולט מרשה לעשות כן, לפחות אחת לעשרים וששה חדשים."
ראו גם ב תקנות הבטיחות בעבודה (בדיקה בלחץ הידרוסטטי של מיתקן לחץ), התשנ"ו-1995 פרק ג'': קולט קיטור תקנה 3 - בדיקה בלחץ הידרוסטטי (תיקון התשנ"ז)
"קולט קיטור ייבדק בלחץ הידרוסטטי בידי בודק דוודים מוסמך במקריםאלה:
1) בגמר ייצורו ולפני התקנת הבידוד בו;
2) אחרי ביצוע תיקונים, שכללו ריתוך בחלקיו החשופים ללחץ של קולט הקיטור או בכל תיקון אחר שקבע בודק הדוודים המוסמך כי הוא מחייב בדיקה כאמור;
3) אם הוא חסר תיעוד על לחץ התכן או על בדיקות קודמות;
4) כל 10 שנים משנת ייצורו והחל בשנה ה-21 - כל 6 שנים נוספות, למעט אם הוא קולט קיטור שהכפל של לחץ התכן (בר) בנפחו (ליטרים), פחות מ-200 ושלחץ התכן אינו עולה על 8 בר;
5) לפי שיקול דעתו של בודק הדוודים המוסמך;
6) לפי קביעת מפקח עבודה אזורי."