כניסה הרשמה צור קשר

שילוב סיבים ביולוגיים בתהליך ייצור ביגוד מגן חסין אש ומבודד חום (FR/AR)

מאת: מדור ידע וחדשנות המוס"ל

תאריך:02/06/2024


מיליארדי עובדים ברחבי העולם מחויבים ללבוש ביגוד מגן להגנה מפני הבזקי קשת חשמלית וסיכונים תרמיים הנובעים מהחשיפה להם arc-rated and flame resistant (AR/FR) במהלך עבודתם. לצד הרווח הכלכלי שמניע את יצרני ביגוד המגן, עונה תהליך ייצור הלבוש ועיצובו, בעיקר, על צורכי נוחות והגנה למשתמש. אולם בעקבות העלייה במודעות להתחממות הגלובלית ולהשלכות הזיהום הסביבתי שכרוך בייצור ביגוד מגן זה, החלו היצרנים להביא בחשבון גם שיקולי קיימות.

תהליך ייצור ביגוד FR/AR, המקובל בתעשייה, מבוסס על סיבים סינתטיים, כמו ניילון ופלסטיק, שלהם יתרונות ברורים: עמידות לשפשופים ולסריטות (ניילון) וגמישות (ספנדקס) של הבדים. אולם זהו תהליך שצורך משאבי אנרגיה ומים רבים, ומייצר פסולת רבה ובלתי מתכלה. לכן, בשנים האחרונות יצרני הטקסטיל מאותגרים בתכנון תהליכי ייצור סביבתיים יותר, שבין היתר, יתבססו על חומרי גלם חלופיים לחומרי הגלם הפטרוכימיים.

אפשרות חדשה ומבטיחה שעלתה לאחרונה בתעשיית הטקסטיל היא שילוב סיבים ביולוגיים, שמקורם בחומרים מתחדשים או טבעיים ומתכלים, כמו כותנה, צמר ומינרלים, בתהליך הייצור של ביגוד FR/AR, כך שתהליך הייצור הופך לתהליך בר-קיימא, שבו הזיהום הסביבתי מצומצם, וביגוד המגן שמתקבל מאפשר שימוש ארוך טווח ושימוש חוזר, ללא התפשרות על בטיחות ועמידות הבד בפני שפשופים, סריטות וחוסר גמישות.

דוגמאות לסיבים ביולוגיים, שמתאימים לייצור ביגוד מגן FR/AR:

 
  • "ליוסל" - תאית (עיסת עץ).
  • סיבי חומצה פולילקטית (Poliylactic Acid).
  • סיבי PHA וסיבי פוליבוטילן סוקצינאט (PBA).

מקורות
דף / מידע זה הוכן לפרסום על ידי יפעת זר ושחר אביגדורי

לקריאת ידיעות נוספות מהעולם לחץ כאן >>

 

שלח להדפסה