כניסה הרשמה צור קשר

מהם נוהלי העבודה ואמצעי הבטיחות עם פורמלין?

 

משיב: ד"ר מירב פז   |  מס’ תשובה 54108  |  16/12/2012

 

פורמלין הוא תמיסה מימית של פורמאלדהיד - חומר רעיל, המוגדר כמסרטן וודאי ע"י IARC. החומר שייך לקבוצת גורמים מזיקים טעוני ניטור המחייבים בדיקה סביבתית תעסוקתית, בהתאם לתקנה 4 של "תקנות הבטיחות בעבודה (ניטור סביבתי וניטור ביולוגי של עובדים בגורמים מזיקים), התשע"א-2011". 

ניתן לעיין בתקנות 
בכתובת

בתוספת השנייה לתקנה (1, 3) בתקנות המוזכרות לעיל החשיפה המשוקללת המרבית המותרת לפורמאלדהיד היא 0.2 חלקים למיליון (חל"מ); תקרת חשיפה מותרת לפורמאלדהיד (הרמה המרבית באזור עבודתו של העובד אשר מעליה אסורות חריגות כלשהן בכל פרק זמן שהוא במשך יום העבודה) הינה בשיעור של 0.3 חל"מ; רמת הפעולה היא 0.1 חל"מ.
את העבודה עם החומר שבנדון נדרש לבצע על פי ההנחיות שבגיליון הבטיחות. 

ראו גיליונות הבטיחות הבאים עבור פורמלין:

  • עבור תמיסת פורמלין בריכוז 37-50% מתוך המאגר GENIUM.
  • עבור תמיסת פורמלין בריכוז 10% של חברת סיגמה-אולדריץ.

סעיף 8 של 2 המסמכים מפרט את המידע הנוגע לאמצעי מגן וציוד מגן אישי הנדרשים בזמן השימוש בחומר. יש להימנע ממגע של החומר עם העור והעיניים ולהימנע משאיפה של אדי החומר.  

  • על פי גיליון הבטיחות מהמאגר Genium העבודה עם פורמלין צריכה להיעשות באזור הכולל מערכת איוורור עם יניקה מקומית, על מנת לשמור על ערכי חשיפה נמוכים מהמותר. באם קיים סיכון של חשיפת יתר, יש לעבוד במינדף או להשתמש בציוד מגן אישי: מסיכת חצי פנים עם מסנן בצבע ירוק זית לאדים אורגניים (בחשיפה אפשרית לריכוזי חומר של 0.75-7.5 חלקים למיליון). בחשיפה לריכוזים גבוהים יותר, עד 20 חלקים למיליון, נדרשת מסיכת פנים מלאה. המסנן צריך להיות מוחלף בכל 3 שעות.
  • לצורך הגנה על העיניים - יש להשתמש במשקפי מגן ומגן פנים ולהימנע משימוש בעדשות מגע. כמן כן: צריכה להיות משטפת עיניים נגישה לעובד.
  • לצורך הגנה על העור - יש להשתמש בכפפות מתאימות (לדוגמא כפפות PVC או ניטריל) וכן בחלוק וסינר PVC.
  • יש לוודא גישה למקלחת חירום. Vשמירה על כללי היגיינה בסיסיים – אין לשתות, לאכול או לעשן בסביבת העבודה; יש לשטוף ידיים היטב עם סבון בסיום העבודה. כביסת בגדי העבודה צריכה להיעשות בנפרד ולא בבית.
  • יש להדריך את העובדים בנוגע לעבודה בטוחה עם החומר.  

 מידע נוסף: 
פרק 17: "חשיפה תעסוקתית לפורמאלדהיד" בספר פיקוח על בריאות העובד - חשיפה תעסוקתית לגורמים מזיקים מאת ד"ר ליאון-יהודה נעים. הפרק דן בין היתר בשימוש בפורמלין ובפורמאלדהיד, הנזק הבריאותי האפשרי כתוצאה מחשיפה לחומר והתחיקה הרלוונטית בישראל כולל הצעת חוק לתקנות שלא פורסמו באופן רשמי. ניתן לעיין בפרק בכתובת


פרסום של המוסד לבטיחות ולגיהות: פורמאלדהיד בתעסוקה – מידע כללי מאת רון וייזינגר. ניתן לעיון בכתובת.

 

שלח להדפסה כתוב תגובה

 

לחדשה זו התפרסמו 0 תגובות לפתיחת כל התגובות

כתוב תגובה סגור תגובה

שם: תוכן
כותרת
כתוב תגובה