מאת: ד"ר לליב אגוזי, ד"ר מיכל בירון, ד"ר אשר פרדו, ד"ר אורנית רז
תמצית המאמר המקורי נערכה על ידי יפעת זר
תקציר
תאונות עבודה רבות, חלקן קטלניות, מתרחשות מדי שנה באתרי בנייה בישראל. המוס"ל ערך מחקר לבחינת הקשר בין אקלים ארגוני וגורמי אנוש לבין מעורבות עובדים בתאונות עבודה באתרי בנייה בישראל. המחקר נערך על ידי שאלונים עליהם ענו 190 עובדים ב-74 אתרי בנייה. השאלונים בחנו את אקלים הבטיחות - איך תופסים העובדים את החשיבות שמקנה ההנהלה לבטיחות, את השקעת המשאבים בבטיחות ואת התנהגות הבטיחות של עמיתיהם. השאלון בדק גם מעורבות בתאונות עבודה בעבר ובאתר הבנייה הנוכחי.
ממצאי המחקר מעלים כי אקלים הבטיחות באתר הבניה קשור חיובית להתנהגות הבטיחות של עובדי האתר, התנהגות המקפידה על הבטיחות באתר קשורה לשחיקה פחותה ושחיקה נמוכה יותר קשורה לסיכוי נמוך יותר למעורבות בתאונת עבודה.
מבוא
סביבת העבודה
סביבת העבודה בענף הבניה מאופיינת בריבוי משימות ובריבוי צוותים שאינם עובדים יחד באופן קבוע, עבודה בתנאים משתנים ובקצב עבודה מהיר וכן בהפעלה של ציוד כבד ומכשירים מסוכנים, עבודה בגובה רב ובתנאי מזג אוויר משתנים. סביבת עבודה כזו דורשת תיאום רב ומייצרת מצבים תכופים עם פוטנציאל לסיכון, לכן נדרשת מודעות רבה וערנות מצד הנהלת האתר ומצד העובדים לשמירת הבטיחות.
לחץ ושחיקה
תנאי לחץ ועבודה קשים מגבירים סיכון למעורבות בתאונות עבודה. לחץ זמנים וגורמי לחץ אחרים מוסיפים סיכון בשל הצורך להגברת מהירות העבודה, והקפדה פחותה על נוהלי עבודה לשם קיצור תהליכי עבודה וכן בשל ריבוי הסחות דעת. תנאי עבודה קשים, כדוגמת חום ועבודה פיזית, מיעוט שעות שינה ועייפות מפחיתים את הכושר הגופני , את הריכוז ואת יכולת קבלת החלטות שקולה של העובד וכתוצאה מכך מגבירים את הסיכון שלו למעורבות בתאונות עבודה.
כמו כן, לחץ נפשי יכול להוביל לבעיות של קשיי שינה, עייפות, חוסר ריכוז, וקושי רב יותר בוויסות רגשי. הגורמים ללחץ יכולים להיות קשורים בעובד, כמו, מצוקה בבית, גורמי אישיות, ניסיון חיים או קשורים בארגון, כמו, יחס המנהלים, יחסי עבודה עם עמיתים, חוסר הוגנות של הארגון וגורמים בתפקיד כמו חוסר בשליטה ואוטונומיה או בסביבת העבודה, כגון, חוסר סדר ומשימות לא ברורות.
שחיקה היא תוצאה של לחץ מתמשך בעבודה, שלא טופל כראוי. היא יכולה להגביר סיכון למעורבות בתאונה, וכן ההיפך, מעורבות בתאונה יכולה להגביר את שחיקת העובד. לתרבות הארגונית, לסביבת העבודה ולהגדרות התפקיד יש השפעה רבה על רמת השחיקה של העובדים, וכך גם לנכונות מנהלים לערוך שינויים בסביבת העבודה. גם ליכולות אישיות של העובדים, כמו תקשורת בין-אישית טובה, נכונות לבקש ולקבל עזרה ולנסות לשנות את הדברים שמפריעים לביצוע עבודתם יש תפקיד משמעותי בהפחתת שחיקה. עם זאת, בארגונים בהם התרבות הארגונית כופה ואינה תומכת או אף מדכאת תקשורת פתוחה, יכולות אישיות אלה בקרב העובדים תבואנה פחות לידי ביטוי במניעת מצבי סיכון ותאונות עבודה.
אקלים הבטיחות
אקלים בטיחות כולל את המחויבות, הנתפסת על ידי העובדים, של ההנהלה ושל עמיתיהם לעבודה, לבטיחות. כאשר ההנהלה משדרת לעובדים מסרים לגבי חשיבות הבטיחות ומגבה הצהרות אלה בהדרכות, השקעה בציוד ומתן סדר עדיפויות לבטיחות בפועל, העובדים מקבלים מסר אחיד ויש ביניהם הסכמה רבה יותר על חשיבות הבטיחות. אקלים הבטיחות קשור גם לאפשרות הניתנת לעובדים להביע דעתם לגבי בטיחות, למידת ההקשבה של המנהלים ולנכונותם לבצע שינויים נדרשים לשיפור הבטיחות.
כדי למזער את השפעת הגורמים האישיים של העובדים על התנהגות הבטיחות שלהם נדרשת תרבות ארגונית דומיננטית התומכת בבטיחות ומייצרת אקלים בטיחות. לשם כך, נדרש לזהות מה הגורמים הארגוניים שיכולים למתן או להגביר את השפעת הגורם האנושי ולטפל בהם.
ממצאים
ממצאי המחקר מעלים כי אקלים הבטיחות הנתפס באתר הבנייה קשור לרמת השחיקה של העובדים – ככל שאקלים הבטיחות טוב יותר כך העובדים היו פחות שחוקים. שחיקה גבוהה יותר היתה קשורה למעורבות רבה יותר בתאונת עבודה באתר העבודה הנוכחי.
- פירוט החלקים המרכיבים את אקלים הבטיחות העלה שככל שתפיסת העובדים את מחויבות ההנהלה ואת הקצאת המשאבים לבטיחות הייתה יותר חיובית, כך תפיסת התנהגות הבטיחות של עמיתיהם לעבודה הייתה חיובית יותר.
- גורמים אישיים, השכלה, תפיסת תאונות ככוח עליון ותפיסת סיכון לא נמצאו קשורים באופן מובהק לתאונות עבודה באתר הנוכחי, אך כן היו קשורים במידה נמוכה למעורבות בתאונות עבודה בעבר.
מסקנות
- אקלים בטיחות קשור לסיכון לתאונות עבודה דרך שחיקה של העובדים. לכן, כדי להפחית סיכון לתאונות עבודה נחוצה מעורבות ברמת ההנהלה ליצירת סביבת עבודה ששומרת על בטיחות העובדים, מייצרת אקלים בטיחות גבוה ומפחיתה את גורמי הסיכון לשחיקת העובדים.
- נחוצים מחקרי המשך המתבססים על נתונים נרחבים יותר לאורך תקופה, וכן כאלה הכוללים דיווח על מעורבות בתאונות ממקור מידע חיצוני שאינו העובד עצמו, כדי להבין טוב יותר את הגורמים המשפיעים על שיעורי תאונות העבודה באתרי בניה.