בית הדין הארצי לעבודה קבע שייתכן שאדם התאבד לאחר שיחה קשה עם שותפו ולפיכך מדובר בתאונת עבודה
עודכן ב:09/02/2012
בית הדין הארצי לעבודה אומר כי ייתכן שיש להכיר כתאונת עבודה בהתאבדותו של אדם, שנקלע לקשיים כספיים וניהל שיחה קשה עם שותפו. השופט אילן סופר הורה (31.1.12) להחזיר את הדיון לבית הדין האיזורי בחיפה, על-מנת לקבוע האם היה קשר סיבתי משמעותי בין אותה שיחה לבין ההתאבדות.
אביגדור בנט התאבד בינואר 2011. הוא היה שותפו של קציו פרלמוטר בחברה לביצוע עבודות זכוכית, אשר נקלעה לקשיים. ב-21.1.01 קיבל בנט הצעת עבודה כמנהל במפעל אחר, ולמחרת נפגש עם פרלמוטר וביקש למכור לו את חלקו בחברה. פרלמוטר השיב בשלילה, ויומיים לאחר מכן התאבד בנט. הוא הותיר אחריו ארבעה מכתבים, בהם העלה טענות כלפי פרלמוטר וציין את מצבו הכלכלי הקשה כגורם להתאבדותו.
סופר אומר כי בנט היה שקוע הן בחובות עסקיים והן בחובות פרטיים, ואין זה חשוב מי היה האחראי בפועל ליצירתם. "די בכך שהמנוח חש כמי שנושא בנטל החובות הכספיים של העסק, וכי נסתם הגולל על האפשרות כי יעזוב את העסק וייפטר מחובות אלו, בכדי להוות אירוע מיוחד ומשמעותי".
לדברי סופר, קרוב לוודאי שהתאבדות אינה נובעת ממניע אחד ויחיד, ולכן יש חשיבות להתחקות אחרי מעשיו של המתאבד בימי חייו האחרונים כדי לעמוד על הלך רוחו. "התחקות אחר התנהלות המנוח עובר להתאבדותו מובילה למסקנה כי הארוחה של המנוח עם פרלמוטר הייתה בגדר אירוע משמעותי ומיוחד שאפשר שיכול ויש בו להשפיע על האירועים שבאו אחריו", הוא קובע.
לאור כל זאת נקבע, כי נמצא אירוע משמעותי הקשור לעבודתו של בנט, ואשר ייתכן שהוליך להתאבדותו. סופר הורה כאמור לבית הדין האיזורי לבחון את מידת השפעתה של שיחה זו, שכן "אשר למידת ההשפעה של האירוע בעבודת המנוח, לעומת השפעתם של גורמים נפשיים אחרים, הרי שמדובר בשאלה שברפואה, אשר התשובה לה מצריכה חוות דעת רפואית פסיכיאטרית שתעסוק במידת ההשפעה של האירועים על המנוח".
מקור:
News1