עובדים בקליית קפה חשופים לחומרים כימיים הקשורים למחלות ריאות
עודכן ב:17/11/2015
על פי מחקר שפורסם ב- Milwaukee Journal-Sentinel, העובדים העוסקים בקליית קפה חושפים עצמם לרמות מסוכנות של דיאצטיל, חומר כימי בו משתמשים להוספת טעם וארומה למוצרי מזון, שיכול לגרום למחלה המוכרת כדלקת סימפונות חוסמת (obliterative bronchiolitis). במחקר נמצאו נתונים המעידים על כמויות של דיאצטיל בערכים שהן יותר מפי ארבעה מהערך המומלץ על ידי המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן. לפני למעלה מ- 10 שנים, הוזכר הדיאצטיל בחקירה של המכון הלאומי לבטיחות ובריאות תעסוקתיים של ארה"ב לאחר שהוכרז אחראי לדלקת סימפונות חוסמת, שמכונה לפעמים "ריאת פופקורן", בקרב עובדי מפעל פופקורן למיקרוגל. רבים מעובדי מפעל הפופקורן חלו במחלה וחלקם מתו כתוצאה ממנה. רמות החשיפה של הדיאצטיל בקולי קפה משתווית לאלה שהשפיעו על עובדי מפעל הפופקורן.
מחקרים על דיאצטיל
בעוד שמנהל המזון והתרופות של ארה"ב סיווג את הדיאצטיל כבטוח לעיכול בכמויות קטנות, מחקרים רבים הראו שהוא יכול להיות רעיל כששואפים אותו. באוגוסט 2011, המכון הלאומי לבטיחות ובריאות תעסוקתית של ארה"ב (NIOSH) פרסם טיוטת כללים שממליצים שעובדים שלא יחשפו לריכוז גבוה מ - 5 חלקי ביליון של אצטיל באוויר במהלך שבוע של 40 שעות עבודה, או ברמות שמעל 25 חלקי ביליון בפרק זמן של 15 דקות.
בשנת 2013, המרכז לבקרת מחלות ערך בעצמו שני מחקרים שהראו ראיות מוצקות של אנשים שחלו בדלקת סימפונות חוסמת לאחר קליית קפה במשך חודשים ספורים. חלקיקי דיאצטיל הנם קטנים מספיק כדי לעקוף שערות וריריות באף ובגרון ולחדור למעברי האוויר הקטנים ביותר, בהם הם גורמים ל- דלקת סימפונות חסימתית, מחלת ריאות בלתי הפיכה. הסימפטומים של המחלה שאינם משתפרים מחוץ למקום העבודה כוללים שיעול יבש, צפצופים נשימתיים , וקוצר נשימה שמחמירים במאמץ.
באתר זה פורסם בעבר מאמרו של ד"ר אשר פרדו: חשיפה לדיאצטיל - עדכונים ועובדות חדשות
מקור:יחידת האינטרנט, המוסד לבטיחות ולגיהות..