כניסה הרשמה צור קשר

הדבקות בו זמניות במחוללי מחלות שונים בחולי הקורונה

 

עודכן ב:06/05/2020

 

חולים במחלות זיהומיות נדבקים לעתים בגורם מזהם נוסף, והתופעה נפוצה בעיקר בזיהומי ריאות. תופעות כאלה נצפו בעבר בחולי שפעת וסארס, וגם במחלות אחרות. קוואן וחב' סקרו בקצרה את המידע על הדבקות שניוניות במזהמים שונים בחולי קוביד 19. המטרה היתה לעזור לצוותי הרפואה לקבל החלטות לגבי הטיפול במאושפזים במצב קשה.

הנקודות העיקריות שהסקירה העלתה הן:
 
  • הדבקות שניוניות בבתי חולים נפוצות בקרב חולי קוביד 19, בשכיחות של 10-30% מכלל החולים במחלה זו, עם אחוזים גבוהים יותר ביחידות טיפול נמרץ.
  • הלוקים במחלה בצורה חמורה נדבקים פי עשרה בגורמים חיידקיים ופטרייתיים לעומת גורמים נגיפיים (לגביהם שכיחות הזיהומים היא פי שניים מאשר מטופלים אחרים).
  • בטיפול נמרץ באישפוז לאורך זמן והנשמה, יש יותר זיהומים בחיידקים גרם שליליים עמידים לסוגי אנטיביוטיקה רבים, תופעה המצביעה על הדבקות בקרב בתי החולים.
  • הדבקות שניוניות בחולי קוביד 19, בנגיפים עונתיים של מערכת הנשימה נפוצות ביותר, דבר המוכח על ידי בדיקות סרולוגיות ב-80% מהמקרים ובעזרת PCR ב-20% מהם. ערכים אלה אינם עולים על ערכי הרקע של זיהומים נגיפיים באנשים שאינם מודבקים בנגיף הקורונה, המתייצגים עם תסמיני מערכת הנשימה.
  • תסמיני המחלה בילדים פחות חמורים, תופעה המשקפת כנראה הבדלים במערכת החיסון או בביולוגיה של הילדים. עם זאת, עד 6% מהילדים החולים לוקים במחלה חמורה עד מסכנת חיים.

מקור
Superinfections and Coinfections in COVID-19 - Separating the signal from the noise, https://katzr.net/1eef06
 

 

מקור: ד"ר איתן ישראלי, מומחה לבטיחות ביולוגית ויו"ר האגודה הישראלית לבטיחות ביולוגית.

 

שלח להדפסה

חדשות

לכל החדשות