מקרה ראשון מאומת של הדבקה חוזרת בנגיף קורונה החדש
עודכן ב:31/08/2020
הדבקה חוזרת בנגיף הקורונה החדש, נחשדה במספר מקרים, אך לא הוצגו עד עתה ממצאים המוכיחים זאת. מאמר שנשלח למערכת כתב העת Clinical Infectious Diseases, על ידי יואן וחב', אך עדיין לא התקבל לפרסום, מתאר מקרה של גבר בן 33 שנדבק שנית בנגיף הקורונה החדש. הגבר אובחן כנשא קורונה לראשונה ב-26 לחודש מרץ 2020 הוא אושפז, עם חום ושיעול, ושוחרר ב-14 באפריל לאחר שתי בדיקות PCR שליליות לנגיף הקורונה, בימים עוקבים. בחודש אוגוסט חזר הגבר להונג קונג מספרד דרך אנגליה, ובדיקת PCR היתה חיובית. האיש אושפז, אך לא הציג כל תסמיני מחלה. בדיקות דם הצביעו על רמת אשלגן נמוכה ו- CRP מעט מוגברת, שחזרו לערכים רגילים עם האישפוז.
כמו כן, המעמס הנגיפי ירד עם האישפוז לפי בדיקות PCR. ביום החמישי מהאישפוז השני אובחנו נוגדני IGG לקורונה בנסיוב המטופל. ריצוף מלא של גנום הנגיף בהדבקה הראשונה מצא כי הוא דומה לזנים של ארה"ב ואנגליה מחודשים מרץ - אפריל, והזן בהדבקה השניה דומה לזנים משוויץ ואנגליה בחודשים יולי- אוגוסט, וההבדל בין הזנים היה ב-24 נוקלאוטידים, כלומר זנים שונים.
החוקרים סוברים כי פרק הזמן הארוך, של 142 יום בין שתי הדבקות, מעיד על הדבקה שניה, ולא על השרת נגיף מקורי מההדבקה הראשונה. הם מוסיפים, כי הממצאים מצביעים על כך שנגיף הקורונה החדש נפוץ באוכלוסיית העולם על זניו השונים, כפי שמתנהגים חברי קבוצתו הגורמים להצטננויות, אפילו אם האדם התחסן בצורה טבעית עקב מחלה. מעודדת העובדה, שהגבר לא לקה בתסמינים ולמעשה אילולי היה נבדק, לא היה מאובחן כנדבק פעם שניה, וכנראה שמערכת החיסון תפקדה היטב כדי למנוע התפרצות מחלה. מאידך גיסא, אנשים הנושאים נגיף ללא תסמינים, עלולים להפיצו באוכלוסייה ולגרום להדבקות נוספות.
מקור:
מקור:ד"ר איתן ישראלי, מומחה לבטיחות ביולוגית ויו"ר האגודה הישראלית לבטיחות ביולוגית.