על הסיכון להדבקה בקורונה בטיסה
עודכן ב:10/08/2021
בזמנו דווחנו ב"הרפואה" על 24 תיירים ששהו בישראל במרץ 2020, באו במגע עם מנהל מלון שחלה בקוביד 19. 7 ימים לאחר מכן, הם טסו לפרנקפורט במטוס בואינג שהכיל 102 איש. איש מהתיירים לא אובחן כנשא קורונה לפני הטיסה ולא ננקטו על אמצעי מניעת הדבקה בטיסה.
הואל וחב' ביצעו הערכה רפואית לאחר הנחיתה, כולל מטושי לוע. לאחר 5-4 שבועות תושאלו הנוסעים לגבי תסמינים, בדיקות לקורונה ולנוסעים בשתי שורות ליד אנשים שדיווחו על תסמינים הוצע מבחן לנוגדנים. 7 מחברי הקבוצה אובחנו חיוביים לקורונה רנ"א בנחיתה, 4 מהם הציגו תסמינים, בשניים התפתחו תסמינים מאוחר יותר ואחד נשאר ללא תסמינים. שבעה נוסעים דיווחו על תסמיני קורונה תוך שבועיים מהטיסה. החוקרים קבעו כי לפחות שני נוסעים שישבו בקרבת 7 נוסעי המקור, נדבקו כנראה בטיסה, אך לא שוללים הדבקה לפני הטיסה או אחריה.
מספר מומחים מתעשיית האוירונאוטיקה, פומבאל וחב,' הקשורים עם חברת תעופה ו- IATA, ניתחו את הסיכון להדבקה בטיסה, תוך הסברים מקצועיים על שיטת האורור במטוסים. הכתבה הופיעה במסגרת "דף למטופל" של כתב העת JAMA. הכותבים מקבלים שדרכי ההדבקה בקורונה יכולות להיות, מגע מיד לפה או לאף, טיפתית וגם אירוסולית. הם מתארים כי זרימת האוויר מעל ראשי הנוסעים היא כלפי מטה ויציאת האוויר בגובה הרצפה סמוך לדופן המטוס. הם מציינים כי יש מעט זרימה קדימה ואחורה. 50% מהאוויר במטוס ממוחזר, והיתר אוויר טרי, שכולו מסונן על ידי מסנני HEPA. עד לכתיבת כתבה זו (נובמבר 2020), תועדו מעל 42 הדבקות בטיסות, מספר שגדל בהרבה מאז.
מצוטט מחקר מסין שקבע שיעור הדבקה ברכבת מהירה של 0.3% מול 2300 נוסעים חולים. הכותבים מציינים שניתן להדבק גם בהמתנה לטיסה ומציגים מספר פעולות שחברות התעופה נוקטות כדי להפחית את סיכון ההדבקה. בדיקת נוסעים לפני המראה, ריחוק ככל האפשר, עטיית מסכות, ניקוי וחיטוי אינטנסיבי, פקוח על תנועה במטוס, צמצום או המנעות מכבודת יד וכד'. עם זאת, אנו רואים כיום, כי מקרי הדבקה רבים, ויתכן שאף מקור עיקרי להעברת הנגיף הוא בחשיפה בכל תהליך הטיסה לחו"ל, והבאת הנגיף חזרה לארץ המוצא.
מקור
JAMA Network Open. 2020;3(8):e2018044. doi:10.1001/jamanetworkopen.2020.18044 (JAMA 2020;324:1798)
מקור: ד"ר איתן ישראלי, מומחה לבטיחות ביולוגית ויו"ר האגודה הישראלית לבטיחות ביולוגית.