חום יבש לחיטוי נישמיות לשימוש חוזר
עודכן ב:18/08/2020
אמנם הדרישה לנישמיות עבור עובדי הבריאות התייצבה, והאספקה עומדת בקצב השימוש, אך עדיין יש מקומות עבודה השוקלים חיטוי או שימוש חוזר. בנייר עמדה של האגודה הישראלית לבטיחות ביולוגית, פורסמו שיטות החיטוי שנמצאו יעילות ולא הרסניות לנישמיות, וכן שיטה לשימוש חוזר על ידי החלפת נישמיות בסבב שבועי.
קבוצת חוקרים מאוניברסיטת אילינוי, בדקה שיטת חיטוי נישמיות 95 N בחום יבש (דגם M3 1860), על ידי סיר לבישול אורז (או מזונות אחרים), ב- 100 מ"צ למשך 50 דקות (5% לחות יחסית). החוקרים אילחו את שני צידי הנישמיות בתרחיפי נגיפים מסוג אדנו, רוטה, טוליין ונגיף גסטרואנטריטיס של חזירים, כשהאחרון הוא נגיף רנ"א חד גדילי בעל מעטפת הדומה לנגיף SARS-CoC-2.
הממצאים הצביעו על הפחתה של ארבעה עד ששה סדרי גודל בחיוניות הנגיפים לאחר מחזור חיטוי כנ"ל. הנישמיות נבדקו לאחר 20 מחזורי חיטוי, ליעילות עצירת חלקיקים, הן במתקן סטטי והן במבחן התאמה (fit test) תוך חבישה על ידי נסיינים, והערכים שהתקבלו היו מעל 95%. לא נמצאו פגמים בנישמיות מבחינה פיסיקלית.
המחברים מצהירים כי יש לוודא את טמפרטורת הנישמיות לכל אורך התהליך, ולמנוע מגע בין הנישמיות לדפנות הסיר (הטמפרטורה מגיעה ל-170 מעלות ועלולה להתיך את הנישמיות).
מקור
מקור: ד"ר איתן ישראלי, מומחה לבטיחות ביולוגית ויו"ר האגודה הישראלית לבטיחות ביולוגית.