כניסה הרשמה צור קשר

הנחיות עדכניות של המרכז לבקרת מחלות באטלנטה למניעת התפשטות הקורונה

 

עודכן ב:03/08/2021

 

המרכז לבקרת מחלות ומניעתן באטלנטה, פרסם ב-27.7.21 הנחיות עדכניות להתנהגות הציבור, למניעת התפשטות מחלת קוביד 19. הנחיות אלה עודכנו עקב הגברת התפשטות ואריאנט דלתא בארה"ב. עיקר העדכון הוא הנחיה לעטיית מסכות במוסדות חינוך מגן חובה עד כיתה י"ב. ההנחיה כוללת מורים, תלמידים, כוח עזר ומבקרים, בלי קשר למצב החיסון נגד המחלה.

כמו כן חובת עטיית מסכות במקומות סגורים בקהילות בהן שיעור ההדבקה הוא "משמעותי" (substantial) או גבוה. המרכז הגדיר 4 רמות של שיעור הדבקה  - נמוך, מתון, משמעותי וגבוה, לפי מספר הנדבקים החדשים ל-100,000 תושבים במשך 7 ימים חולפים, כאשר המספרים בהתאמה הם  - עד 10, 10- 50, 50- 100 ומעל 100. על פי הגדרות אלה, בישראל אנו נמצאים בשיעור הדבקה מתון של כ-22 נדבקים ל-100,000 תושבים, אך בקצב העליה של הנדבקים בסוף חודש יולי אנו במרחק הכפלה אחת למעבר לשיעור הדבקה משמעותי של מעל 50 ל-100,000 איש.

מאפיין נוסף המפורט במסמך, מתייחס לאחוז בדיקות PCR חיוביות מכלל הנבדקים במשך 7 ימים חולפים, וקובע לגבי 4 הרמות הנ"ל עד 5% לשיעור הדבקה נמוך, 8-5% למתון, 10-8% למשמעותי ומעל 10% לגבוה. על פי קריטריון זה ישראל מתאימה לשיעור הדבקה נמוך (כ-2.3%), אך המסמך מציין כי אם יש אי התאמה בין שני הקריטריונים, הגבוה ביניהם קובע. מבחינה זאת, ישראל הקדימה את ארה"ב מאחר ונקבעה כבר חובת עטיית מסכות במקומות סגורים לפני שהגענו לשיעור הדבקה משמעותי.

מוסדות החינוך בארץ מוגדרים כמקומות סגורים וחובת עטיית מסכות תהיה תקפה לגביהם עם פתיחת שנת הלימודים. במסמך המרכז מפורטת מדיניותו בקבלת החלטות לגבי התנהגות הציבור, המבוססת על קצב ההדבקה בקהילה, יכולת מערכת הבריאות לקלוט מאושפזים, כיסוי החיסון באכולוסיה, יכולת לגילוי מוקדם של הגברת שיעור ההדבקה וכן התייחסות לאוכלוסיות בסיכון גבוה.

מקורות

 

מקור: ד"ר איתן ישראלי, מומחה לבטיחות ביולוגית ויו"ר האגודה הישראלית לבטיחות ביולוגית.

 

שלח להדפסה

חדשות

לכל החדשות