כניסה הרשמה צור קשר

זיהומים בטיפול נמרץ ילדים בסינגפור עקב חיידקים במי ברז

 

עודכן ב:13/11/2018

 

ציות להיגיינת ידיים ידועה כאמצעי עיקרי למניעת התפשטות זיהומים בבתי חולים, במוסדות טיפוליים ואף במחקר ובתעשייה הביוטכנולוגית.

מחקרים רבים הוכיחו כי רחיצת ידיים במים וסבון במשך 15 שניות לפחות, וניגובן בנייר מגבת, מפחיתה את הזיהומים בצורה משמעותית. לעומת זאת, מחקרים שבדקו את יעילות היגיינת ידיים בעזרת נוזל או ג'ל המכיל חומר חיטוי , מצאו כי שיטה זו יעילה אך פחות משיטת הרחיצה.

אך מה יקרה אם מי הברז מכילים מיקרואורגנזימים גורמי מחלות? הרי שטיפת הידיים לאחר הסיבון תעמיס שוב מיקרואורגניזמים אלה על הידיים. מקרה מסוג זה תואר ביחידה לטיפול נמרץ ילדים בבית חולים ראשי בסינגפור (Emerg Infect Dis 2018;24:Sept). במשך 13 יום אובחנו 3 ילדים ששהו ביחידה כלוקים בזיהום בחיידק אליזבתקינגיה אנופליס, שיעור שהיה פי ארבעה גבוה מהממוצע בחמש השנים האחרונות. מקור הזיהום אותר כמי ברז, ובייחוד במתקן האוורור על הברז (המוסיף אוויר לזרם המים).

ניסוי מבוקר התברר כי רחיצת ידיים תקנית, כולל סבון המכיל כלורהקסידין, הסתיימה בשאריות חיידקים על ידי העובדים, באשר מי השטיפה הכילו חיידקים ופעולת הניגוב לא הסירה אותם כליל. לעומת זאת חיטוי הידיים בתכשירי אתנול 70% היה יעיל יותר. החוקרים המליצו על שיטה זו לביצוע היגיינת ידיים וכמו כן הוסרו המאווררים מהברזים. מאז נקיטת ההמלצות לא ארעו מקרי זיהומים ביחידה.

מקור:


https://wwwnc.cdc.gov/eid/article/24/9/17-1843_article
 

 

מקור:ד"ר איתן ישראלי, מומחה לבטיחות ביולוגית ויו"ר האגודה הישראלית לבטיחות ביולוגית.

 

שלח להדפסה

חדשות

לכל החדשות